Tibber Review: De slimme energieleverancier

Geplaatst op 31-03-2023

Categorie: Financieel

 

Tibber is een energieleverancier die zich onderscheidt van andere leveranciers door zijn innovatieve benadering van energiebeheer. Tibber heeft een app ontwikkeld waarmee gebruikers hun energieverbruik kunnen monitoren en controleren. Het bedrijf beweert dat deze app consumenten in staat stelt om hun energieverbruik te optimaliseren en hun energierekening te verlagen. Maar wat maakt Tibber anders dan andere energieleveranciers? In deze Tibber review zullen we de functies van Tibber onder de loep nemen en de voor- en nadelen van de dienstverlening bespreken.

Wat is Tibber?

Tibber is een Noorse energieleverancier die in 2016 is opgericht. Het bedrijf is actief in Noorwegen, Zweden, Finland, Duitsland en Nederland en biedt 100% groene energie aan. Tibber is geen traditionele energieleverancier; in plaats daarvan bieden zij een app waarmee klanten hun energieverbruik kunnen monitoren en hun energierekening kunnen verlagen.

Hoe werkt Tibber?

Wanneer je je aanmeldt bij Tibber, moet je een slimme meter laten installeren. De slimme meter meet nauwkeurig je energieverbruik en stuurt deze gegevens naar de Tibber-app. Met de app kun je je energieverbruik in realtime volgen en zien hoeveel energie je verbruikt en wat de kosten zijn. De app gebruikt deze gegevens om voorspellingen te doen over je energieverbruik en biedt suggesties om je energieverbruik te optimaliseren. Bijvoorbeeld door het gebruik van slimme apparaten, het verminderen van het energieverbruik tijdens piekuren en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen.

Voordelen van Tibber

Het grootste voordeel van Tibber is de app. Het biedt klanten de mogelijkheid om hun energieverbruik te monitoren en te beheren, wat kan leiden tot een lagere energierekening. De app is ook zeer gebruiksvriendelijk en biedt interessante inzichten in je energieverbruik. Bovendien biedt Tibber 100% groene energie aan, wat een belangrijke overweging is voor mensen die zich zorgen maken over hun ecologische voetafdruk.

Nadelen van Tibber

Er zijn ook enkele nadelen aan Tibber. Ten eerste moeten klanten een slimme meter laten installeren, wat extra kosten met zich meebrengt. Ten tweede zijn de energietarieven van Tibber niet de laagste op de markt. Tibber biedt geen vaste tarieven, dus de energieprijzen kunnen veranderen op basis van vraag en aanbod. Dit kan onzekerheid veroorzaken voor klanten die hun energiebudget nauwkeurig moeten beheren.

Conclusie

Tibber is een slimme en innovatieve energieleverancier die zich onderscheidt van andere leveranciers door zijn app. De app is zeer gebruiksvriendelijk en biedt klanten de mogelijkheid om hun energieverbruik te monitoren en te beheren. Het bedrijf biedt ook 100% groene energ